• 2016
  • 2017
  • 2018
  • 2018
  • 2019
  • 2022
  • 2022
  • 2022

FAQ/Veel gestelde vragen

Doelgroep?
Huttendorp Hoogkarspel wordt georganiseerd voor de kinderen woonachtig in Hoogkarspel.

Wanneer is Huttendorp?
Huttendorp Hoogkarspel 2024 is vanaf woensdag 24 juli t/m 27 juli. 

Wat zijn de tijden?

Woensdag: 24 Juli

Donderdag: 25 Juli

Vrijdag: 26 Juli

Zaterdag: 27 Juli

Hebben ouders/verzorgers toegang tot het terrein?
Voor ouders/verzorgers van de jongste kinderen die het spannend vinden is het enkel toegestaan om op de eerste dag voor een korte tijd mee het terrein op te gaan (alleen) . Na de begroeting van de spreekstalmeester zullen alle bezoekende ouders worden verzocht om het terrein te verlaten zodat wij kunnen beginnen met het programma. Natuurlijk bent u wel van harte welkom tijdens het hutten kijk moment op de zaterdag.

Veiligheid.
Als vanzelfsprekend heeft de 'VEILIGHEID' van uw kind tijdens al onze activiteiten onze hoogste prioriteit. Continue is er BHV / EHBO op het terrein aanwezig. Elke groep / hut heeft een aanspreekpunt (volwassene). Er zijn strikte regels over de hoogte van de hutten. Wanneer de organisatie hamers ziet die op meer dan een meter boven het maaiveld onbeheerd worden achtergelaten, worden ze ingenomen (en na uitleg; "dat hamers op hoogte kunnen vallen op o.a. tenen" weer teruggegeven). Door de organisatie worden de bouwwerken regelmatig beoordeeld en gecheckt op veiligheid en zo nodig verstevigd en of gestud. Planken met spijker erin dienen met de punt naar beneden / de grond te worden gedraaid. Meerdere malen per dag gaat de organisatie de hutten langs om uitstekende spijkers krom te slaan, waarbij extra gelet wordt op in- en doorgangen. De kinderen dienen schoeisel te dragen met stevige en dikke zolen (geen laarzen). Etc, etc, etc. Deze opsomming is een (klein) gedeelte van ons veiligheidsbeleid.

Wanneer is de inschrijving?
Inschrijven kan vanaf ****** via onze website onder het kopje Inschrijven. Inschrijvingen zijn NIET overdraagbaar ook niet voor enkele dagen.

Waar is Huttendorp?
Op het terrein van de ijsbaan in Hoogkarspel, aan de Sluisweg.

Moet ik mijn eigen hamer mee?
Ja, je moet je eigen hamer meenemen.

Wat is het thema?
Thema van 2024 is:?

Vanaf welke leeftijd mag je meedoen?
Vanaf zes jaar (je moet dus echt zes zijn op de eerste dag) tot en met groep 8.

Moet ik mijn kind drinken meegeven?
Er is voldoende drinken op het terrein te verkrijgen, maar het is wel verstandig om je kind drinken mee te geven in een bidon, er wordt hard gewerkt deze week en wij kunnen deze bidon bijvullen!  

Moet ik mijn kind eten meegeven?
Ja, je kind moet een lunchpakketje meenemen voor onder de middag.

Mijn kind is allergisch, waar kan ik dat aangeven?
Je kunt dit aangeven onder bijzonderheden bij het inschrijfformulier. Zorg dat je kind of uzelf het in het begin van de week ook nog een keer meldt bij de leiding.

Ik wil graag het hutje van mijn kind zien, wanneer kan dat?
-.

Heeft de leiding zonnebrand met mooi weer?
In principe niet, het is belangrijk dat je je kind al insmeert en zonnebrand mee geeft!

Wat gebeurt er als het hard regent/waait?
Wij hebben een calamiteiten plan, bij extreme omstandigheden zorgen wij voor een schuilplek.

Mag mijn kind speelgoed/mp3 speler/mobiel mee?
Nee, dat is niet nodig.

Wat voor kleding moet mijn kind aan?
Oude stevige kleding. (aangepast aan de weersomstandigheden). Tevens is het verstandig om uw kind elke dag een handoek en een extra setje kleding mee tegeven zodat ze zich weer warm kunnen aankleden na een water activiteit. 

Wat voor schoeisel moet mijn kind aan?
Stevige schoenen met stevige zolen, geen laarzen dus!! (denk om de spijkers)

Mijn kind wil eerder naar huis, kan dat?
Wij gaan ervan uit dat de kinderen tot het einde van het programma op het terrein blijven. Is er onverhoopt iets tussen gekomen dan kun je altijd contact opnemen met de leiding.

Zijn er E.H.B.O voorzieningen?
Er zullen de hele week gediplomeerde mensen aanwezig zijn. 

Zijn er toiletten?
Ja.

Gaat het feest door met slecht weer?
Ja, maar raadpleeg bij slecht weer de mail, Facebook en onze website.

Is Huttendorp Hoogkarspel verzekerd?
Wij zijn beperkt verzekerd, wij gaan ervan uit dat u uw kind WA verzekerd heeft. Deelname en betreden van het Huttendorp terrein is voor eigen risico. Het bestuur en/of organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld!

Hoe betaal ik?
Je maakt het bedrag van 17,50 euro per kind over op het bankrekeningnummer van Stichting Huttendorp Hoogkarspel: NL62RABO0326799311  onder vermelding van de volledige naam en het inschrijfnummer. De inschrijving is pas geldig wanneer de betaling is voldaan.

Hoe kan ik me aanmelden als vrijwilliger?
Wij zijn ook op zoek naar vrijwilligers (16+), vaders en moeders, opa's en oma's voor verschillende activiteiten. Dus ben je goed met hamer en spijkers, ben je creatief, wil je helpen met limonade uitschenken of pannenkoeken bakken. Laat het ons weten door middel van aanmelden als vrijwilliger op het inschrijfformulier van je kind of mail ons en wij nemen contact met je op. Alle hulp is welkom mits het minimaal 1 volle dag is .